Peuterarrangementen

 

 

Peuterarrangementen (PA)

Samen spelen, samen leren! Peuterarrangementen bieden peuters de gelegenheid om:
– Buiten de eigen omgeving en gezin in contact te komen met leeftijdgenootjes en andere volwassenen dan hun ouders/verzorgers.
– zich te ontwikkelen op eigen wijze en in eigen tempo in een daarvoor aangepaste ruimte en materialen.
Bij alle peuterarrangementen hebben we een vaste dag-structuur. Dit geeft de peuters houvast en duidelijkheid. Om de ochtend voor de kinderen te visualiseren worden dagritme kaarten gebruikt van de methode Uk & Puk. Dit is een methode die wij gebruiken op alle locaties van KMB.

 

Groepssamenstelling
Een peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters. Globale indeling van het dagdeelritme:
– Start inloop kwartiertje, ouders en peuter worden verwelkomd op de PA en er is gelegenheid voor ouder en/of pedagogisch medewerker om korte informatie uit te wisselen.
– Vrij spelen.
– Kring activiteiten, er wordt onder andere gedronken en fruit gegeten.
– Gezamenlijke activiteit/ buiten spelen.
– Uitloop kwartier, ouder / pedagogisch medewerker contact.

 

Oudercommissie (OC)
Iedere PA heeft zijn eigen oudercommissie en wordt samengesteld uit ouders waarvan de peuter op de PA zit. De OC heeft een belangrijke rol als tussenpersoon tussen opvang en ouders. De OC ondersteunt de opvang met diverse activiteiten waaronder ook activiteiten zoals b.v. bij het bezoek naar de Efteling of duinen dag. Andere taken zijn o.a. beheer financiën van de vrijwillige ouderbijdragen peuteropvang, organiseren met de pedagogisch medewerkers van open dagen en thema avond voor de ouders.

 

 

Voor – en Vroeg schoolse Educatie (VVE)
Al onze locaties zijn betrokken bij het VVE traject. Het VVE traject is een taal stimuleringsproject, gesubsidieerd door de overheid en uitgevoerd onder regie van de gemeente en de kinderopvang. Kinderopvang Midden Brabant is de enige VVE aanbieder in de gemeente Loon op Zand.


Voor wie is dit traject bedoeld?

Peuters waarbij door de peuteropvang of het consultatiebureau via een duidingsprocedure, wordt vastgesteld dat extra (pedagogische) ondersteuning op het gebied van taal of sociaal/emotionele achterstand wenselijk is. De peuter komt dan in aanmerking voor het VVE traject. Een VVE traject is 16 uur per week verdeeld over 5 ochtenden in de week bij peuteropvang locaties. (Op kinderdagverblijflocaties is dit 4 ochtenden in de week).

 

Wij bieden op verschillende locaties PA aan:


Kaatsheuvel

Kinderdagverblijf de Petteflet
Kindcentrum de Kinderboom
Kindcentrum de Bosvaert
Kindscentrum de Berk

Loon op Zand

Kindcentrum Dikkertje Dap
Kindcentrum de Blokkendoos

 

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over onze peuterarrangement locaties?

Bel dan naar ons hoofdkantoor 0416278472 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HOOFDKANTOOR

 Amerikastraat 11

5171 PL Kaatsheuvel


Postadres

Postbus 250, 5170 AG Kaatsheuvel

Telefoon+31 416 27 84 72

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.